Menu
Digitalno potpisivanje dokumenata
Digitalno potpisivanje dokumenata

Prije par godina rad na daljinu je, barem na našim prostorima, bio gotovo nepoznanica. Pandemija je puno toga promijenila pa je tako poslovanje od kuće ili udaljene lokacije postalo novo normalno.

Nekada, kada smo surađivali s udaljenim klijentom,  proces potpisivanja dokumenata trajao je danima.  Potpisane dokumente slali smo poštom drugoj osobi te danima čekali na njihov povrat ili smo mi primali dokumentaciju, potpisivali pa slali poštom.

Gubili smo i vrijeme i novac.

Danas je to puno jednostavnije i svakako brže. Dokumente možemo digitalno potpisati. Za to imamo nekoliko alata/platformi koji su više-manje besplatni i jednostavni za korištenje.

SIGNREQUEST platforma je za digitalno potpisivanje dokumenata. Obavezna je registracija, a mjesečno možete besplatno potpisati 10 dokumenata.

Jednostavna je za korištenje, a svoj potpis možete kreirati na platformi, upisati ga ili učitati sliku. Osoba kojoj šaljete dokument ne mora biti korisnik iste.

PANDA DOC je platforma za upravljanje dokumentima, a digitalno potpisivanje samo je dio onog za što platformu možete koristiti. Ovdje je isto potrebna registracija, a možete je također koristiti besplatno. Kao i kod drugih platformi i ovdje možete kreirati svoj potpis na platformi, upisati ga pa odabrati ponuđeni font.

ADOBE SIGN je jedna od opcija Adobe Acrobat Reader-a s kojim smo se gotovo svi već susreli. Također je jednostavan za korištenje, a kao i ostale platforme podržava različite vrste potpisa.

DIGISIGNER također besplatna platforma za digitalno potpisivanje dokumenata, a za razliku od Signrequesta i PandaDoc platforme nije potrebna registracija. Svoj potpis možete kreirati na platformi, upisati ga pa odabrati font ili se potpisati mišem.

Nije važno koju ćete platformu odabrati važno je da vam pojednostavi i ubrza poslovanje. No, važno je ne zamijeniti digitalno potpisivanje s verificiranim elektronskim potpisom za koji je potreban certifikat.

Ja u poslovanju koristim Signrequest, a ovdje možete pogledati video s uputama za korištenje.

 

 

 

Profili

logo

Copyright © 2022 - 2024 MM Agency, obrt za internetske portale | Sva prava pridržana.

MojProfil internet portal
Skip to content