Menu
Gde se zapravo nalazi svaki početak?
Gde se zapravo nalazi svaki početak?

“Odakle početi?”, uvek se postavlja to famozno pitanje kada se trebamo prvobitno predstaviti..Tako i ja sada, smatram da svoj prvi tekst namenim predstavljanju sebe i svojih početaka samog nastanka mog interesovanja za grafički dizajn. 

Za početak ću pustiti da me vodi kreacija mojih misli,  jer znam da bez dobrog početka (temelja) ni gradjevina koja se gradi ne može biti stabilna niti trajna a kada dopustiš toku kreacije da te vodi, on uvek nadje najbolji put i način. 

Istina, početak nije nešto što se desi samo jednom..Već se ceo život sastoji od nekakvih početaka a ovaj tekst jeste samo 1 od mojih početaka ali na početku ovog početka je najbolje krenuti od početka, jel da? Pa,da počnem : 

Drugo pitanje, obavezno prati i ono prvo:”A, gde je zapravo pravi pravcati početak?” 

Da li je za iskazivanje mojih talenata bio početak bojenja po dečijim bojankama? 

Ili, je to bilo onda kada me je profesorka programiranja u srednjoj školi, uhvatila kako u sred predavanja, crtam “nešto” po svojoj svesci (iz pomenutog predmeta)?

Ili je to upis u Školu crtanja, slikanja i vajanja uz ogroman trud pomenute profesorke, koja se blago rečeno oduševila tim mojim tadašnjim crtežima , da me usmeri na put mojih talenata?

Sve to se dešavalo “once upon a time” pre nekih 20tak godina, kada pojam i znanja o grafičkom dizajnu nisu bili dostupni svima kao danas i kada o tome nisam imala pojma, ni da postoji niti koje značenje ima za sve nas u svakodnevnom životu. 

Da, može se reći da su to bili počeci s tim da se pravi početak desio kada sam saznala  koliko je grafički dizajn zapravo važan u odabiru bilo čega, od proizvoda, usluga pa sve do nekih sitnih stvari koje naizgled nemaju veze sa prodajom i biznisom.

Može se reći i da je pravi početak bio onda kada sam shvatila koliko poznavanje marketinga i uskladjivanja dizajna sa istim može mom biznisu doneti benefita i uspeha.

A možda je pravi početak bio onda kada sam čvrsto odlučila da završim  kurs grafičkog dizajna i naučim da koristim programe koji će mi pomoći da napravim vizuale za moju stranicu na Facebooku, kasnije i na Instagramu, da bih je učinila konciznijom, profesionalnijom i privlačnijom ciljanoj publici. 

Na kraju svih pitanja o tome gde je početak, jasno  da je početak sam talenat i interesovanje po sebi bez početka i kraja..Talenat je bio tu od početka a načini razvijanja istog su se nizali u skladu sa okolnostima vremena, rastom iskustava, mojim potrebama i na posletku potreba drugih ljudi kojima danas pomažem da svoje online biznise predstave na autentičan, koncizan i profesionalan način. 

Istina, tada kada sam crtala te crteže nisam ni slutila gde i na koje načine ću se usmeriti u narednom periodu, s tim da danas nakon više od 20 godina, kada se okrenem shvatim da je taj nekakav put bio jedini pravi da na ispravan način steknem neophodna iskustva koja su mi danas od ogromnog značaja da pomognem ljudima na najbolji mogući način.

Činilo mi se ponekad da taj put ne vodi nikuda, s tim da mi je danas jasno da uopšte nije tako jer..treba doći pravo vreme za neke stvari, naročito za one ljude koji se nadju ispred svog vremena pa onda taj put malo potraje dok skontaš sve pomenuto. 

Osim crtanja, posebna strast mi je pisanje  pa bih mogla ovaj prvi tekst pisati u nedogled ali za početak blogovanja, mislim da je sasvim dovoljno a još puno konkretnih dogadjaja, anegdota, priča sa mog iskustvenog putovanja o dizajniranju čitaćete u narednim pričama..

Do sledećeg čitanja,

Jelena 

 

Profili

logo

Copyright © 2022 - 2023 MM Agency, obrt za internetske portale | Sva prava pridržana.

MojProfil internet portal
Skip to content