Menu
Intervju Siniša Miljević- Umijeće zavođenja
Intervju Siniša Miljević- Umijeće zavođenja

Danas vam predstavljamo Sinišu Miljevića, jednog nesvakidašnjeg mladića koji ima profil u kategoriji Edukacije, Osobni treneri i Specifična ponuda.

Njegov seminar Umijeće zavođenja je objavljen u rubrici Ponuda usluga te vam svakako preporučamo da vidite o čemu se radi! To je nešto što vas nisu učili u školama i znanje koje ste do sada morali sami stjecati.

 

1. Pozdrav Siniša, obzirom da si ti kreirao jedan od prvih profila na platformi Moj Profil i jako si nas zaintrigirao, reci nam kako si došao do ideje za tvoj seminar “Umijeće zavođenja?”

Vremenom su me prijatelji s kojima sam se družio počeli sve više tražiti savjete kako pristupiti djevojci, odnosno kako se ponašati kod upoznavanja i u situacijama kad bi nešto htjeli s curom koju poznaju od ranije ali ne bi znali što i kako. Moje mišljenje je da su takva pitanja jako dobra jer romantične situacije zahtijevaju određenu strategiju – ne možeš se baš ponašati kao da si pao s Marsa ili očekivati da će ti netko sam doći u krilo. Naravno, poanta je biti svoj i prirodan bez glume i skrivenih namjera ali upravo je to u pravilu najteže artikulirati velikom broju ljudi koji ustvari ne znaju kako biti prirodan na svoj najbolji način.

Postupno su mi se počeli javljati i dečki koje nisam poznavao ili bi netko nekoga doveo na upoznavanje pa sam zbog toga što je postojao interes za seminarom i akademijom odlučio učiniti ih dostupnim. Djevojke su me također znale tražiti savjet  pa sam tako i njima više puta bio od pomoći. 

 

2. Možeš li izdvojiti neka zanimljiva i šaljiva iskustva od polaznika programa?

Ima raznih situacija. Dečkima se u pravilu najteže riješiti starih navika pa nastavljaju po svom (ako su ranije nešto pokušavali), primjerice, živuća klasika od uleta ”što ćeš popit”. Čekaj malo, oprosti, ne znaš ništa o toj djevojci, nisi se ni predstavio, nisi je ni najmanje upoznao niti je ona dobila priliku da tebe upozna i ti ju odmah pitaš što će popiti – ok. Sigurno si je opčarao s tim. Ako je cura malo zgodnija, barem ju desetorica kroz večer to isto i na više-manje isti način pitaju…

Bila je jedna situacija gdje sam s polaznikom ”jurio” dvije djevojke preko pola grada jer se njemu baš ta jedna učinila top pa smo ih pratili dok ih nismo sustigli s obzirom na to da su njih dvije malo brže hodale. Savjetovao sam ga na samome početku da su predaleko i da nastavimo dalje ali on je inzistirao pa smo ih pratili sve dok nisu na jednom mjestu stale da nekoga pričekaju. Tada sam ga pustio malo ispred sebe kako ne bismo bili prenapadni obojica odjednom, a on im se obratio s ”bok” i nastavio hodati. Naravno, takve situacije nije teško spasiti.

 

3. Što je tvojim klijentima najveći izazov kod primjene tvog programa?

Program je jednostavan samo ga treba primijeniti do kraja, a to je u pravilu najveći izazov jer traži promjenu pristupa i načina razmišljanja. Ja serviram formulu i za taj dio, nutarnji pokret, ali za to svima treba malo više vremena jer isto je i kad se uči voziti bicikla – svladat ćeš pokret kad te netko pridržava i naučit ćeš držati ravnotežu ali ako želiš voziti samo na zadnjem ili na prednjem kotaču onda ćeš malo morati vježbati.

Na kraju se ipak vidi jako velika razlika kod svih polaznika u odnosu na stanje koje zateknemo i svi oni nastave dalje s novim vještinama pa se neki od njih brzo skrase, a neki nastave slobodno istraživati.

 

4. Vidimo da si svestran, coach za veze, osobni trener, pišeš poezije… Kako to sve uspiješ ukomponirati u svoj svakodnevni život?

Same veze u konvencionalnom smislu riječi su posebna kategorija i za to nisam ekspert, nego bi to više bio netko poput bračnog/partnerskog savjetnika, ali ako je u pitanju započinjanje veze, s tim onda imam jako puno iskustva.

A kako stignem? Fino, ne radim sve odjednom nego jedno po jedno. Ponekad imam kreativne faze kad sam više posvećen poeziji, trening mi se uklapa u radni dan jer produžim s posla u dvoranu, a s obzirom na to da sam vikendom slobodan onda svaki put imam vremena za nešto drugo.

 

5. Kako učiš polaznike kako se pravilno poljubiti? Pojasni nam to malo

Od osnova pa do složenijih stvari. Prvo i osnovno je da poljubac nikad (rijetko) uspijeva pri prvom pokušaju. Kad polaznicima razjasnim zašto je to tako i kad se takvo stanje stvari prihvati samo za sebe kao nešto što jest onda se već i sam pristup mijenja iz korijena i hrabrost za pokušaj raste eksponencijalno. Opet ostaje ono ”kako da započnem”, ”kako da ju pripremim na poljubac” i tu onda nastupaju vještine umijeća zavođenja. Poljubac se može izvesti bez riječi, s nekom vrstom verbalne ili neverbalne najave ili će se suptilno bez da se izrazi namjera tražiti odobrenje za poljubac.

Djevojke ovdje nekad znaju veliku muku mučiti. Koliko puta sam čuo od poznanice, prijateljice, partnerice, ”njemu je trebalo šest mjeseci da me poljubi”, ”ti si me poljubio istu večer”. Nemaju sve cure toliko strpljenja i na kraju krajeva, često pokušavaju dečku dat do znanja neka to već jednom napravi ali više ni same ne znaju kako. A zašto? Zbog toga što muški ne znaju čitati njihove signale..

 

6. Koliko program traje i tko ti se sve može javiti?

Program traje 4 subote u mjesecu, a idealno je kad se kombinira dan s večeri, to znači da krenemo od nekih 16-18h pa na dalje, do 00-02h ako ne produžimo. Moguće je i dogovoriti se. Do sad je svima ovako najviše odgovaralo, a vrijeme koje imate od jednog modula do drugog dobro dođe za apsorpciju novih informacija pa su onda i rezultati daleko bolji.

Ako netko želi samo jedan dan programa, može, ali to nije dovoljno za proći sve kako treba. Za djevojke držim samo jedan dan jer puno brže usvajaju i program je prilagođen, a osim toga veći je naglasak na muške kod započinjanja romantičnih odnosa s obzirom na to da je muška uloga ta koja bi trebala biti pokretačka i dečko, odnosno muškarac bi trebao biti taj koji će prići djevojci, ženi, voditi ju, čitati njezine signale, poljubiti ju i sve ostalo (ovdje također idemo u finese) – to je jednostavno muška uloga i znam da, nigdje se ne uči.

 

7. Koji rezultat polaznici imaju nakon pohađanja tvog seminara Umijeće zavođenja?

Svi imaju rezultate i mi puno toga prođemo zajedno kroz seminare. Najgori su mi oni koji kao nešto već znaju ali im je teško priznat samima sebi da imaju još puuno, puno prostora za to svoje predznanje korigirati, a najdraži su mi polaznici koji dođu s pitanjima jer po tome vidim da stvarno nešto poduzimaju kako bi postali bolji. Neki od njih se malo srame ali to je isto normalno, pogotovo ako su stariji od mene jer onda misle kako bi oni to sve već trebali znati, a nije tako jer kao što sam već rekao ove stvari se nigdje ne uče i nema predmeta niti na jednom fakultetu ili školi gdje se muške uči kako da priđu djevojci, kako da joj jasno daju do znanja da im se ona sviđa, koje korake da poduzmu kako ona ne bi ”odlepršala” dalje ili kako ih ne bi stavila u ”friend zonu”, nigdje se ne uči čitanje ženskih signala, a žene jako, jako puno komuniciraju neverbalno. Točnije, svi mi komuniciramo približno 80% neverbalno, 15% je način izgovaranja riječi i nekih 5% su same riječi, a žene posebno vješto komuniciraju neverbalno, naročito kad je romantika u pitanju. Nakon svladavanja ovih vještina uspješni polaznik može djelovati kao neka vrsta čarobnjaka i maga u usporedbi s nekime tko se još uvijek drži onog svog uleta ”što ćeš popiti” ili ”hej mala” ili ”bok, ja sam Siniša, kako se ti zoveš?” Ponekad možda to i može upaliti na početku, ali ponekad se i na srećki dobije nešto. A kada naiđe ona jedna djevojka koja ti se stvarno, ali stvarno sviđa, onda to neće biti dovoljno, isto tako i kada naiđe onaj dečko koji zapinje za oko, trebat će nešto poduzeti, trebat će se nekako postaviti.

 

8. I za kraj nam reci koja je najvažnija poruka koju bi poslao svima koji imaju izazove kada je u pitanju osvajanje druge osobe. Koji bi bio tvoj savjet?

Budi prirodan ali na pravi način. Lijepo je poznavati Bon-Ton ali to nije to. Probudi tu određenu vrstu prirodnosti koja je svojstvena tebi i ne kalkuliraj puno. Što jednostavnije to bolje! Izrazi svoje namjere ako ih imaš. Radi na sebi. Školuj sebe tako da ti sam(a) budeš potpuna osoba kojoj nitko drugi ne mora popunjavati prazninu pa kad se pronađeš sa svojom srodnom dušom nećete imati dvojbe da je to to. Usudi se! Ne odustaj kod neuspjeha, nastavi! Radi na sebi! Javi mi se i skupa ćemo poraditi na svemu.

 

Hvala ti na dijeljenju ovih mudrosti, sigurna sam da si nekome pomogao da se odvaži i krene u igru pokušaja i pogrešaka i postane umjetnik u umjetnosti zavođenja! Želimo ti sreću  na svim poljima i još puno ovakvih predstavljanja na Moj Profil platformi!

Profili

logo

Copyright © 2022 - 2024 MM Agency, obrt za internetske portale | Sva prava pridržana.

MojProfil internet portal
Skip to content