Menu
Kako funkcionira podsvjesni um
Kako funkcionira podsvjesni um

Kad želiš napraviti dubinske životne promjene dobro je znati na koji način to najbrže i najlakše postići. Otkriti ću ti da je tajna u radu sa podsvjesnim umom. Naime, u podsvijesti nastaju odluke koje stvaraju naš doživljaj situacija.

Ništa nema značenje dok mu ti ne daš značenje. Različite osobe istu situaciju doživljavaju na različiti način jer svatko ima drugačije filtere koji stvaraju sliku i doživljaj svijeta.

Znaj da si ti tvoja svijest. A podsvjesni um čini čak 97 % tvoje svijesti. Stoga pročitaj do kraja da shvatiš kako podsvjesni um funkcionira i zašto ti, tj. tvoja podsvijest, doživljava situacije na određeni način.

Prijem informacija: Filter do Unutrašnjeg Svijeta

Uloga svjesnog uma je vrlo jednostavna- on šalje dojmove iz vanjskog svijeta (slike, okuse, zvukove, tjelesne senzacije) našem unutarnjem svijetu tj. podsvjesnom umu.

Podsvjesni um ima puno kompleksniji i odgovorniji zadatak. On informacije iz vanjskog svijeta filtrira, sortira i pohranjuje kroz filtere koje predstavljaju naše vrijednosti, uvjerenja i pravila po kojima živimo.

Utjecaj na ponašanje: Značenje i zaključci

Dakle, nakon što informacija iz vanjskog svijeta prođe kroz filtere podsvijesti, ona joj daje značenje, donosi zaključke i sortira u kategorije (npr. dobro/ loše, ugoda/ bol, opasnost/ sigurnost).

Drugim riječima, podsvijest odlučuje da li je nešto dobro ili loše za nas, hoćemo li tome stremiti ili izbjegavati, te tako utječe na naše reakcije i odluke u svakoj sljedećoj situaciji kada se pojavi ta ista informacija iz vanjskog svijeta.

Dakle, na temelju značenja koje podsvijest dodijeli informaciji koja je došla iz vanjskog svijeta, podsvijest formira uvjerenje, pravilo i daje joj vrijednost (npr. kad je crveno svjetlo na semaforu mora se čekati, kad odrasli razgovaraju djeca trebaju biti tiho.)

Čuvanje iskustava: Arhiva emocija i sjećanja

Treća uloga podsvijesti je da poput hard diska pohranjuje svaki detalj našeg života. Svaka misao koju smo ikada pomislili, svaka odluka koju smo donijeli, reakcija koju smo imali, emocija koju smo osjetili, od početka naše duše do sadašnjeg trenutka, je pohranjena u našem podsvjesnom umu. To nam omogućuje da otkrijemo korijene problema.

Prošlost utječe na sadašnji trenutak

Sada kada znaš da je čitava tvoja prošlost pohranjena u podsvijesti na čijem ulazu je portal sazidan od filtera vrijednosti, uvjerenja i pravila na temelju kojih doživljavaš sebe i svoj život, vjerujem da shvaćaš koliko je važno otkriti koja su to uvjerenja u tvojoj podsvijesti koje narušavaju tvoj unutarnji sklad i onemogućuju ti da imaš život kakav želiš.

Prouči metode koje koristim da bolje upoznaš mogućnosti rada sa podsvjesnim umom, dijelom nas koji upravlja našim životima, i prati me na Instagramu  i Fejsu da saznaš kako uklanjanje ograničavajućih uvjerenja u podsvjesnom umu može pomoći da sa lakoćom ostvariš promjenu koju želiš.

Profili

logo

Copyright © 2022 - 2024 MM Agency, obrt za internetske portale | Sva prava pridržana.

MojProfil internet portal
Skip to content