Menu
Kako povećati svjesnost i smanjiti strahove i blokade?
Kako povećati svjesnost i smanjiti strahove i blokade?

Regresoterapija je terapija u kojoj tražimo uzroke problema iz prošlosti koja utiču na našu iskrivljenu percepciju stvarnosti, te na događaje koje sebi manifestiramo. Klijent uz pomoć terapeuta sam pokušava shvatiti i pronaći rješenje svog problema.

Kada se preporuča doći na tretman regresoterapije?

Osoba tijekom rada na sebi počinje primjećivati neke obrasce ponašanja koji joj se ponavljaju.

Preporuča se doći u slučajevima raznih strahova, kao što je strah od napuštanja, davljenja, gušenja, visina, aviona, iracionalnih fobija, osjećaja krivnje, osjećaja da nismo dovoljno dobri, ako smo imali kritizirajuće roditelje odnosno želimo poboljšati odnose sa roditeljima, osjećaja nesigurnosti I slično.

Naprimjer, u odrasloj dobi ostavio te je dečko, bez riječi otišao nakon jedne godine. Tebi nije ništa jasno. Prošlo je 2 godine i iz prijateljskog odnosa si izašla isto tako, prijateljica odjednom ne priča s tobom.  Sad ti je to već malo neobično. Istražuješ i iz razgovora sa terapeutom prisjetiš se situacije iz djetinjstva kada ti je bilo 3 godine i kada je tata otišao u bolnicu, nije se znalo da li će preživjeti, nitko ti nije tada ništa objasnio, misleći da si bila premala da ti se išta objašnjavalo. U ovom trenutku formirao se strah od napuštanja.

Strah od napuštanja se javlja u obitelji u kojoj dijete pati jer njegove osnovne potrebe za bazičnom sigurnošću i potreba za postavljanjem zdravih granica nisu zadovoljene. Često se javlja u obitelji gdje je prisutan alkoholizam, psihičko i fizičko nasilje, česte svađe roditelja. Može se pojaviti i kad osoba uistinu izgubi blisku osobu, roditelja ili nekoga iz obitelji. Djeca imaju osjećaj da će biti napuštena ili da ne mogu sama preživjeti.

Kako izgleda jedan tretman regresoterapije?

Prije samog tretmana terapeut postavi par pitanja da se ustanovi da li je regresoterapija odgovarajuća metoda za klijenta. Tijekom razgovora dogovaramo se za temu koja će biti obrađivana, te se dogovaramo za termin.

Tretman započinje opuštanjem klijenta i ugodnom vizualizacijom predivnog mjesta, vrta ili plaže. Susrećemo se sa duhovnim vodičem, našom višom svijesti, čija svrha je da pomaže u samom procesu. Postavljanjem pitanja dolazimo do izazova zbog kojeg je klijent došao i ulazimo nakon nekog vremena u traumu. Klijent osvješćuje traumu i zaključujemo kako ta trauma utječe danas na život i stvarnost klijenta. Kada smo taj dio završili, terapeut provodi energetsko iscjeljivanje pomoću jedne odlične tehnike, te se oslobađa energija traume. Vraćamo se u onaj vrt ili plažu, te lagano vraćamo svijest u fizičko tijelo. Rezultat regresoterapije je da klijent počinje vidjeti stvarnost onakvom kakva ona jest sa potpunim prihvaćanjem.

Navesti ću jedan primjer regresoterapije:

Tijekom tretmana regresoterapije ustanovljeno je da osoba ima uvjerenje da ljubav boli i da je gubitak. Naime, osoba koja je u djetinjstvu izgubila voljenu osobu (majku ili oca) stvorila je uvjerenje da ljubav boli jer će sigurno izgubiti onoga koga voli. Osoba kreira događaje koji su isti ili slični traumi, odnosno kreira događaje koji potvrđuju njezino uvjerenje da ljubav boli. Kad je osoba imala 25 godina, prekinula je s dečkom te je taj prekid „trigerirao“ tu ranu koja postoji već iz djetinjstva.

Samim energetskim čišćenjem na kraju tretmana se trauma čisti odnosno smanjuje. Percepcija stvarnosti ozdravljuje i osoba dolazi do spoznaje da je sigurno voljeti.

Mnogi imaju strah od regresoterapije što je razumljivo iz razloga što je regresoterapija izlazak iz zone komfora. Postoji mogućnost da se osoba boji susreta sa sadržajima u svojoj podsvijesti. Regresoterapija je sigurna metoda u kojoj  je osoba cijelo vrijeme svjesna, te kontrolira proces. Osvještava se onaj sadržaj iz podsvijesti koji je osoba spremna osvijestiti. Nema razloga za strah.

Na tretman regresoterapije mogu doći osobe koje su dosad radile na sebi, u smislu meditacije, molitve i vizualizacije.

U slučaju bilo kakvih pitanja i nedoumica oko regresoterapije, stojim na raspolaganju.

Slobodno me kontaktirajte na mail vlatka.juzbasic@gmail.com ili na mobitel 091/5433662.

 

Profili

logo

Copyright © 2022 - 2024 MM Agency, obrt za internetske portale | Sva prava pridržana.

MojProfil internet portal
Skip to content