Menu
Ko je VIRTUELNI ASISTENT? ….iz ugla virtuelnog asistenta.
Ko je VIRTUELNI ASISTENT? ….iz ugla virtuelnog asistenta.

Virtuelni asistent je osoba koja radi online i pomaže Vam u biznisu. To je, ona opšta i široka definicija.  Ali…da li ste se nekad zapitali kako mi nas vidimo – ko je virtuelni asistent, iz našeg ugla?

Sigurna sam da ste i Vi, makar jednom, pomislili: „Jel to onako kao u filmovima, da ideš po kafu, hemijsko, pa se posle vratite da hvatate beleške sastanka, pa posle, otrčiš po nečiji ručak i odgovaraš na neki mejl…?“….pored zbunjenosti, to je prva pomisao sa kojom sam se ja susrela kada sam nekom rekla: „Ja sam virtuelni asistent!“

E, da Vam odmah kažem, uopšte nije tako! Ali ipak, možda i jeste – sve zavisi od tebe! To je lepota ovog posla.

Znam, znam…sigurno sam Vas sad još više zbunila, ali ostanite sa mnom do kraja, sve će biti jasnije.

Ti si ekspert u nekom polju, ali svi znamo da je poslovni svet nekad usamljen i izazovan, pogotovo ako pričamo o preduzetništvu ili manjim firmama. Znamo da te osobe moraju da budu i kreator, sekretarica, korisnička podrška, direktor, ofis menadžer, projektni menadžer i lista traje i traje…a nekad su te uloge sve u jednom danu.

Posao se razvija ili si možda na početku i treba ti pomoć. I, šta sad?

Tu dolazi do magije, tu dolazimo mi – VIRTUELNI ASISTENTI!

Daleko od toga da samo zamahnemo magičnim štapićem i sve rešeno. Ali, ipak ti štedimo vreme, resurse i novac.

Kao što si ti ekspert, to smo i mi. Na primer, neko je mag u email marketingu ili vođenju društvenih mreža. Možda neko baš voli da sređuje tabele i baze podataka. I znate šta je najbolje od svega, neizmerno uživaju u tome.

I tako, na primer – tvoj biznis je krenuo. Klijenata ima sve više. Dobijaš ideju za program, kurs, proizvod, ali ne znaš odakle da kreneš. Hočeš da se posvetiš klijentima i promociji, ali treba razvijati tu JEDNU ideju za program ili kurs koja se već mesecima krčka u tvojoj glavi.

Ali, šta sad?

Ne znaš kako se pravi kurs ili možda čak i znaš, ali nemaš vremena ili ne voliš to da radiš… Imaš sva ta znanja i super ideju, ali sama realizacija ti je kao trik pitanje.

Tu onda nastupam ja, virtuelni asistent!

Ja sam neko ko ima ekspertizu, ali i neizmerno uživam kada dobijem „nalet“ znanja i ideja od nekoga i trebam srediti, struktuirati i postaviti u obliku programa ili kursa.

Upoznamo se, ugovorimo saradnju. Dobijem sve potrebne materijale od tebe i…tu magija počinje! I, u dogovorenom vremenu, imaš kurs. Oke, nije sve baš tako jednostavno. Ima tu naših prepiski, izmena, dodavanja, kratkih Zoom sastanaka….Ali za svo to vreme, ti se baviš onim zbog čega si i u biznis vodama – klijentima. A ja se bavim onim što ja volim – stvaranjem edukativnih sadržaja. Prava „win-win“ situacija!

I tako, krajnji cilj je jasan – polaznici dobiju znanje od tebe, eksperta. Ti dobiješ nove klijente, nastaviš da radiš sa postojećim klijentima, vidiš da je tvoja ideja bila brilijantna, da pomažeš ljudima i dobiješ novi nalet ideja kako to sve može biti! I to sve zbog odluke da ti treba pomoć, podrška i da hoćeš da delegiraš. A tvoj biznis na taj način nastavlja još više da raste.

I sad, dragi moji (koji ste stigli do kraja), evo moje definicije virtuelnog asistenta:

To je ekspert koji radi online i svoja znanja, iskustva i veštine koristi kako bi realizovao neku TVOJU ideju ili uštedeo ti na vremenu jer radi stvari koje ti ne voliš ili ne znaš, sve u cilju da TVOJ biznis raste i sija još više.

To je saputnik koji će ići sa tobom korak po korak i gurati te i bodriti u svim novim biznis poduhvatima.

To je neko ko voli taj posao kao što i ti voliš svoj.

To je neko ko NIJE samo tu da bi odradio nešto da bi ti pomogao, to je partner uz pomoću kog ćeš da uštediš vreme i resurse, jer dok JA radim ono što ja volim, TI ćeš moći da imaš tu jednu dodatnu konsultaciju i svojim znanjem ćeš još jednoj osobi učiniti nešto veliko.

Dok ja radim, TI se baviš svojim klijentima.

 

Zato Vas pozivam da razmislite, kod kog aspekta Vašeg poslovanja Vam treba pomoć i podrška?

I da li ste spremni da nađete partnera – VIRTUELNOG ASISTENTA?

Profili

logo

Copyright © 2022 - 2024 MM Agency, obrt za internetske portale | Sva prava pridržana.

MojProfil internet portal
Skip to content