Menu
Od crteža rukom do digitalnih proizvoda
Od crteža rukom do digitalnih proizvoda

Krajem 20tog veka kada je pojam interneta u Srbiji tek bio u obliku nekakve maglovite slike, ja sam završavala osnovnu školu. U slobodno vreme sam se bavila crtanjem crteža, mahom gledajući sa ondašnjih razglednica koje su se mogle kupiti u svakoj knjižari. Te razglednice sam obožavala jer su mi slike i prelivanje boja bile magične.. Kupovala sam ih stalno i crtala te slike..

Izmedju ostalih, tako je nastao i crtež sa naslovnice ovog članka.. Naravno, kompletan vizual sa slikom crteža je digitalna forma.

Ali.. Kada je trebalo doneti odluku šta studirati,slika mene koja predaje likovno deci u školi do penzije se meni nije dopadala a to je tada bila jedina slika koju sam mogla povezati sa umećem crtanja u profesionalnom aspektu i tako sam se opredelila da studiram ekonomiju.. Jer, “od umetnosti se ne može živeti” kako su mi svi govorili..

Ipak, tražila sam svoj jedinstveni način da se mogu baviti crtanjem, da to za mene ima smisla i da pomaže drugim ljudima na njihovom putu ostvarenja snova.

Nakon nekoliko poslova po raznim firmama, shvatila sam da želim imati svoj biznis i krenula da istražujem šta ću raditi..Prvobitno sam započela posao pravljenja torti a onda kada mi je bilo potrebno da izreklamiram taj posao online, shvatila sam da će mi trebati logo i vizuali da sve to predstave na pravi način u digitalnom smislu.

Želela sam da moja stranica izgleda profesionalno jer sam težila tome da razvijam i svoje veštine i svoj biznis.

Završila sam kurs grafičkog dizajna za rad u Ilustratoru i Photoshopu i napravila logo za moju Fb stranicu za torte, naslovnicu..Onda se pojavio Instagram pa sam i tamo napravila profil koji sam kasnije, spontano počela da dizajniram.. Ljudima se dopalo i zatražili su mi pomoć za dizajn i meni je tek onda kliknulo da je to idealan način da se crtanjem izrazim i da drugim ljudima doprinesem bolju poziciju na online nebu poslovanja kao što sam ja napravila za svoj biznis.

U Instagram sam se zaljubila i to je jedan od glavnih razloga zašto sam se opredelila da radim vizuale za društvene mreže..

Moj put od crteža do digitalnih proizvoda je trajao 20 godina, a za to vreme nakupilo se puno životnog i poslovnog iskustva zahvaljujući kojima danas stvaram jedinstvene umetničke vizuale. I torte.

Moji profili na Instagramu:

Dizajn @_jp__design_                  Torte @slatka_carolija_trstenik_

Profili

logo

Copyright © 2022 - 2024 MM Agency, obrt za internetske portale | Sva prava pridržana.

MojProfil internet portal
Skip to content