Menu
Uspijete li odvojiti vrijeme za sebe?
Sanja Rašić
Uspijete li odvojiti vrijeme za sebe?

Svi smo mi gotovo svakodnevno u utrci s vremenom. Nedavno mi je jedna poznanica rekla „pa ne mogu si priuštit izgubiti sat vremena na teretanu, moram raditi. Ako želiš uspjeti zaboravi na luksuz vremena za sebe“.

Nikako se ne mogu složiti s njenom izjavom niti mislim da bi itko trebao pristati na to. Ok, svi mi imamo periode kada nam je „ludnica“ i kada smo u stisci s vremenom, no to ne može biti trajno i jedino rješenje.

Možda ja to ne razumijem, tek sam početnik u poduzetništvo, no odluka da krenem tim putem je i bila što želim više slobode, više vremena za sebe i obitelj.

Što nam znače svi novci koje zaradimo ako ih nemamo gdje i s kim potrošiti? Je li jedini smisao života rad i novac? Naravno, bez novca ne možemo živjeti, no je li to uistinu život koji nas ispunjava.

Ponekad zaista ima toliko posla da ne stignemo ništa, no često je stvar organizacije. Razgovarajući s poznanicom s početka teksta došle smo do zaključka da baš i nije toliko do količine posla koliko do organizacije. Eto, malo joj se jutro oduži jer je povuku mreže. Inače joj je posao usko vezan s mrežama, no priznala je i sama da na kraju više vremena provede čitajući neke članke ili gledajući videa, nego što radi ono što treba za posao. U redu je provesti i vrijeme na mrežama ako te to puni i ako je to ono vrijeme za tebe. No, često se zaigramo i vrijeme ode, a ne možemo ga vratiti.

Kako sam u vrijeme razgovora proučavala posao virtualnog asistenta predložila sam da malo istraži može li i ona sebi angažirati pomoć na taj način. Srela sam je prije par dana i žena cvjeta, bila je na kavi s prijateljicom. Ima virtualnog asistenta, za sada par sati mjesečno, no njoj trenutno dovoljno da si priušti vrijeme za sebe.

Zaposleni kod poslodavca ili samozaposleni ,važno je naći nešto samo za sebe. Nešto što te ispunjava i čini zadovoljnim, nešto nakon čega ćeš svoj posao još bolje i brže odraditi i biti još bolja verzija sebe.

Krenite već danas. Razmislite na što ste danas potrošili vrijeme. Budite iskreni prema sebi,  jeste li ga mogli bolje iskoristiti? Imate li nešto od poslova koje možete nekome delegirati?

„Odmor i briga za sebe neobično su važni. Jedino ako redovito punite svoje baterije, moći ćete istinski služiti drugima. Ne možete ništa iz prazne posude.“ Eleanor Brownn

Profili

logo

Copyright © 2022 - 2024 MM Agency, obrt za internetske portale | Sva prava pridržana.

MojProfil internet portal
Skip to content