Menu
Zašto je dobro imati hobby?
Zašto je dobro imati hobby?

Nevjerovatno je i nedokučivo koliko naša mašta i kreativnost mogu biti u nama tokom odrastanja i u odrasloj dobi kada hodamo kroz život. Jer često je nismo ni svjesni, razvija se zajedno sa nama neprimjetno i ne koristimo ju za našu dobrobit sve dok ne postane – nužno.

Tokom života kad nastupe neke teže životne situacije okrećemo se načinu kako da pomognemo sebi. Često tu fali potpora okoline i bliže obitelji, a ako ju i imamo jednostavno nije dovoljno. Svu našu težinu tereta tada možemo lakše nositi – uz hobby. Sada će netko reći ‘tja, pa nemam ja vremena’, ‘neznam ništa raditi van posla’, ‘nemam nikakvog talenta’…

Nije istina.

Ja duboko vjerujem da svatko, ali svatko nosi u sebi kreativne darove koje nosi već rođenjem. Stvar je u tome da nas je svakodnevica ‘pojela’, sav taj ludi tempo koji smo sebi i jedni drugima nametnuli ne ostavlja više nimalo prostora za nešto što nije nužno – a nužno je. Osobno zdravlje, mentalno zdravlje je izuzetno bitno i baza zdravih odnosa oko sebe. Redovite šetnje s psom, vrtlarenje, pečenje i trud oko ukrašavanja torti sve do heklanja, slikanja, pisanja bloga, ukrašavanje raznih proizvoda na razne načine čak do ispunjavanja križaljki, ma sve se računa i sve vrijedi.

A onaj osjećaj…onaj super osjećaj kad pomisliš ‘moglo bi to biti to’ i ne puštaš. Osjećaš da moraš probati jer, zašto ne? Ako pronađeš nešto što ti stvarno ide od ruke to je pun pogodak, a ako ne – što si izgubila osim nešto vremena i novaca? Pronalaskom kreativnosti koja nam odgovara dobivamo osjećaj vrijednosti, usreći nas rezultatom i na koncu daje nam mir. Ustrajnim radom, ako se hobby uopće može nazvati radom, dolazimo do novih nivoa, do dijelova za koje ni nismo znale da imamo i da možemo. I tu se sreća pojačava! Jer ni same nismo znale da postoji i da mi to možemo. Slijedi hrabrost…definitivno kako napredujemo u iskustvu stvaralaštva dobivamo hrabrost, dolazi tako lako i neprimjetno da se jednostavno podrazumijeva. A nakon tog novi val sreće i hrabrosti…i samo ako ustrajemo! Nemoj da te putem koči ono ‘nemam vremena’… jer ga nikad nema dovoljno za sve što želimo, pitaj samu sebe što ti je trenutno najbitnije, što ti trebaš i tu leži odgovor.

Tu kreni…

 

Tako sam i ja krenula…polako pa sve do dana registracije obrta https://sleepy-angel-gift-atelier.com/

Hvala na pažnji,

Martina

Profili

logo

Copyright © 2022 - 2024 MM Agency, obrt za internetske portale | Sva prava pridržana.

MojProfil internet portal
Skip to content